diumenge, 20 de novembre del 2011

Sitges-Vilanova: plantes, guineus i pesticides

El dissabte 19 de novembre els Llops vàrem fer una excursió matinal des de Sitges fins a Vilanova.
Vam quedar a les 8.30 a l'estació de Castelldefels, on tots nosaltres, encara amb cara de son i lleganyes als ulls, vam anar arribant preparats per a una nova aventura.
Tot i les previsions de pluja, vam tenir sort i vam poder deixar les nostres capelines ben guardades durant tota la sortida, tot i rebre en algunes senyals l'alerta de petites gotes que queien del cel. Per sort, només es va quedar en un avís i vam poder seguir el nostre camí sense problemes!



Ja feia tres setmanes que no sabíem res del Bladimir, l'astronauta que ens està guiant durant la nostra missió per salvar al món de l'amenaça dels Mediambientins. Finalment, dissabte vam tornar a rebre una de les seves intrigants cartes!
Aquesta vegada, després de felicitar-nos per la participació de cara al poble que vam mostrar durant els passats caus, ens va proposar un joc: el joc de les plantes, les guineus i els pesticides. Es tractava d'un simulacre de la situació actual del parc del Garraf, així com de moltes altres zones verdes del món. Cadascú de nosaltres rebríem un rol que hauríem de mantenir durant tota la sortida: podríem ser plantes, guineus, pesticides o un guarda forestal, i cada personatge tindria una funció concreta. La majoria de nosaltres seríem plantes, que únicament havíem de preocupar-nos de sobreviure; després hi hauria una guineu, amb l'objectiu d'alimentar-se de totes les plantes per a expandir la seva espècie; també hi hauria dos pesticides, encarregats de contaminar totes les plantes per a que així, si una guineu mengés una planta infectada, morís enverinada; i finalment trobaríem l'últim personatge, un guarda forestal encarregat de protegir les guineus i d'eliminar els pesticides.



Quan vam arribar a Vilanova, i després de divertir-nos una estona jugant en un petit parc, vam fer una valoració del resultat del joc: vam fer un recompte de quantes plantes havien estat devorades per les guineus, quantes infectades pels pesticides i quantes plantes havien quedat sanes i salves. El resultat ens va fer pensar en si aquesta situació es podria donar en la vida real, i en si era bo i normal que així fos. Vam conscienciar-nos de com és de preocupant el fet de que tantes plantes siguin infectades per pesticides i com, a conseqüència d'això, molts animals moren per ingerir aquestes plantes contaminades. Vam aprendre una crua però útil lliçó! 

Al arribar a Castelldefels, alguns membres de la unitat vam gaudir d'un magnífic i divertit dinar al cau acompanyant als Follets i als pares i mares que ens van portar tots aquells plats tan i tan bons... com ens cuiden!!

Com podeu veure, els Llops no ens cansem de d'aprendre i divertir-nos dia a dia, gaudint del nostre entorn i de la companyia dels nostres amics i amigues! 


Preparats per a la nostra següent missió! Fins aviat!  Aúuuuuu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada